×
Lading in uitvoering
Bekijk de trailer

Top Gun: Maverick

19K leden

Voel de behoefte... De behoefte aan snelheid.

Gevechtspiloot en kapitein Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) vliegt liever dan dat hij zijn vleugels verdient. Hij is nu testpiloot in de Mojavewoestijn voor het hypersonische vliegtuigproject, The Darkstar. Na een vlucht van het prototype waarbij hij Mach 10 haalde, vloog zijn vliegtuig in brand en moest Maverick het toestel uitwerpen. Het testprogramma moet stoppen. Admiraal Cain (Ed Harris), die de leiding heeft over het programma, wil Maverick verbieden te vliegen.

Maverick wordt naar de basis geroepen door zijn vriend en vroegere rivaliserende piloot, Admiraal Tom "Iceman" Kazansky, nu de commandant van de V.S. Pacific Fleet.

Maverick kan de nieuwe instructeur worden van de Top Gun gevechtsschool. Daar ontmoet hij luitenant Bradley "Rooster" Bradshaw (Milles Teller), de zoon van Nick "Goose" Bradshaw. Bradshaw houdt afstand. Rooster verwijt Maverick vooral dat hij zijn carrière heeft vertraagd.

De missie van zijn team is het vernietigen van een hooggelegen faciliteit voor de fabricage van verrijkt uranium. Maverick toont al zijn gemak in de vlucht ten overstaan van de bewondering van zijn team.

Maverick ziet Iceman terug, een vier-sterren admiraal die getroffen is door een ernstige ziekte. Hij legt Maverick uit dat hij moet slagen in deze missie en adviseert hem hoe om te gaan met Rooster.

Vergelijkbare films (10)

Gran Turismo
Gran Turismo
Top Gun
Top Gun
Le Chant du loup
Le Chant du loup
First Man
First Man
Les Chevaliers du ciel
Les Chevaliers du ciel
Top Gun
Top Gun
The Real Top Gun
The Real Top Gun
Red Sky
Red Sky
Top Gun : les coulisses du grand retour
Top Gun : les coulisses du grand retour
Tomcat Angels
Tomcat Angels